Sluiten

“De zeventiende eeuw. Texel is hét middelpunt van de wereldzeeën. Het is een drukte van jewelste voor de Texelse kust. Vanaf de Reede varen handels- en oorlogsschepen de héle wereld over.”

In de tentoonstelling ‘Schip in Zicht – De Reede van Texel en de Wereld’ komt de Reede van Texel tot leven. Aan ’s werelds grootste maritieme maquette is een dimensie toegevoegd. De verborgen verhalen over de 160 schepen worden dankzij nieuwe technieken zichtbaar. Ze laten zien dat de Reede van Texel hèt logistieke knooppunt van de zeventiende eeuw was.

Museum Kaap Skil op Texel

Op grote touchscreens zijn de scheepsmodellen van heel dicht bij te zien, tot in de kleinste details. De Zeven Provinciën waar Michiel de Ruyter vele zeeslagen mee won, bijvoorbeeld. Of de Petronella, een fluitschip met bestemming Riga, om graan te kopen. Ontdek de kenmerken, de routes die de schepen voeren, de persoonlijke verhalen, bijzondere weetjes en belangrijke gebeurtenissen.

Kom naar Museum Kaap Skil en ga mee op de reizen van de walvisvaarders, fluitschepen en oorlogsjachten die ooit op de Reede van Texel lagen.

 

De tentoonstelling ‘Schip in zicht – De Reede van Texel en de wereld’ is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Holland, het toeristisch investeringsfonds STIFTexel en het Waddenfonds.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil