Sluiten

SEA - StormvogelOp Texel is een bijzonder kunstproject ontstaan: S.E.A. De letters staan voor Science Encounters Art, een samenwerkingsverband tussen kunstenaars en wetenschappers. Tien kunstenaars(duo’s) maken hun eigen interpretatie naar aanleiding van het werk van NIOZ-wetenschappers. Het project zal uitmonden in een Art Tour langs de kunstwerken in de zomer van 2019. De tijdelijke tentoonstelling Atelier S.E.A Preview is een voorbereiding op de Art Tour.

Ode aan de zee

Onze planeet is voor ruim 70 procent bedekt met zout water: zeeën en oceanen. Deze onmetelijke watervlaktes zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken op Texel te realiseren, geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek.

Preview

De kunstenaars, de wetenschappers en de locaties waarop straks de S.E.A – kunstwerken te zien zijn, worden in de tijdelijke tentoonstelling Atelier S.E.A Preview in Kaap Skil geïntroduceerd. De kunstenaars houden zich bezig met vragen als: Kun je van wier servies printen? Zijn er gezichten te herkennen in zandkorrels? Hoe ver kun je inzoomen op microbiële matten? In de tentoonstelling is te zien hoe deze en andere vraagstukken vorm krijgen.

De tentoonstelling is tot 15 mei te bezichtigen.

 

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil