Sluiten

Tentoonstellingen

Schip in Zicht - De Reede van Texel en de wereld

In de nieuwe interactieve tentoonstelling 'Schip in zicht - De Reede van Texel en de wereld' komt 's werelds grootste maritieme maquette tot leven.


Lees verder

Archeologie onder water

Een tentoonstelling vol schatten van de zeebodem, afkomstig uit eeuwenoude scheepswrakken. Handelswaar, persoonlijke bezittingen, oorlogstuig en scheepsonderdelen. Gevonden door Texelse duikers op de bodem van de Waddenzee.


Lees verder

De ondergang van de Pieter Anthony

Een wrak vol scherven en spullen om een plantage mee op te bouwen. Dit troffen duikers aan in de Waddenzee. Hoogstwaarschijnlijk was het de Pieter Anthony. Dit schip vertrok in 1822 vanuit Amsterdam met eindbestemming Suriname. Ze sloeg lek op een zandbank bij Texel.


Lees verder

Duiken in Details

Een schip dat spullen vervoerde voor heel rijke, mogelijk zelfs koninklijke personen, lag 400 jaar begraven onder het zand op de zeebodem. In 2014 werd dit wrak ontdekt en vonden duikers er de meest indrukwekkende voorwerpen. De tentoonstelling Duiken in Details gaat over het onderzoek naar de vondst uit het Palmhoutwrak. Geregeld worden er nieuwe objecten geëxposeerd.


Lees verder

Jutterij

Windkracht 7 of hoger? Dan blijft een jutter niet binnen! Juist dan gaat hij naar het strand, om te kijken wat er aanspoelt. Het jutten zit de eilandbewoners in het bloed. De jutterij van Kaap Skil hangt en staat tot de nok vol met strandvondsten.


Lees verder

Vissershuisjes

Op het buitenterrein van Kaap Skil is een Oudeschilder straatje van de eerste helft van de 20ste eeuw nagemaakt. In de kleine vissershuisjes, de smidse en het winkeltje heeft de tijd stilgestaan. Een bezoek aan de huisjes is een feest van herkenning.


Lees verder

Molen De Traanroeier

Op het museumterrein staat een nog werkende graanmolen. Het monument stamt uit 1727. De molen is tot de tweede verdieping, zolder in molenaarsjargon, toegankelijk voor bezoekers van het museum. Als de molenaars aanwezig zijn kan ook de derde verdieping, de steenzolder, bezocht worden.


Lees verder
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil