Sluiten

Tentoonstellingen

Schip in Zicht - De Reede van Texel en de wereld

In de interactieve tentoonstelling 'Schip in zicht - De Reede van Texel en de wereld' komt 's werelds grootste maritieme maquette tot leven.


Lees verder

Jutterij

Windkracht 7 of hoger? Dan blijft een jutter niet binnen! Juist dan gaat hij naar het strand, om te kijken wat er aanspoelt. Het jutten zit de eilandbewoners in het bloed. De jutterij van Museum Kaap Skil hangt en staat tot de nok vol met strandvondsten.


Lees verder

Vissershuisjes

Op het buitenterrein van Museum Kaap Skil is een Oudeschilder straatje uit de eerste helft van de 20ste eeuw nagemaakt. In de kleine vissershuisjes, de smidse en het winkeltje heeft de tijd stilgestaan. Een bezoek aan de huisjes is een feest van herkenning.


Lees verder

Open Depot

In het Open Depot bij Museum Kaap Skil zie je de meest uiteenlopende onderwatervondsten. Opgedoken uit eeuwenoude scheepswrakken. 


Lees verder

Molen De Traanroeier

Op het museumterrein staat een nog werkende graanmolen. Het monument stamt uit 1727. De molen is tot de tweede verdieping, zolder in molenaarsjargon, toegankelijk voor bezoekers van het museum. Als de molenaars aanwezig zijn kan ook de derde verdieping, de steenzolder, bezocht worden.


Lees verder
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil