Sluiten

Entreegebouw Museum Kaap SkilMuseum Kaap Skil heeft een bijzonder en indrukwekkend hoofdgebouw. Het met internationale prijzen bekroonde ontwerp is van Mecanoo architecten uit Delft. De vier aaneengeschakelde puntdaken gaan op in het ritme van de dorpse daken die vanaf de zee als golven boven de dijk lijken uit te steken.

De gevel is bekleed met houten lamellen. Deze zijn gemaakt van verzaagde hardhouten damwanden uit het Noord-Hollands Kanaal. Het hout heeft zo, net als de aangespoelde collectiestukken van het museum, een tweede leven gekregen.

Binnen in het gebouw is het verrassend licht. De façade die er van buiten vrij gesloten uitziet, blijkt binnen voor prachtig verstrooid licht te zorgen. Op de begane grond zijn het museumcafé en -winkel te vinden. Op de bovenverdieping is de tentoonstelling Archeologie onder Water en in het souterrain de imposante maquette van de Reede van Texel.

Achter het hoofdgebouw bevindt zich het openluchtmuseum met vissershuisjes, jutterij en graanmolen. In het graanpakhuis en andere gebouwen van het museum zijn tentoonstellingen over onder meer visserij en de Texelse veerdienst te bezichtigen.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil