home

Museum Kaap Skil op Sail Den Helder

Sail Den Helder staat voor de deur. Dit grootste nautische evenement van Nederland is van 22 t/m 25 juni te bezoeken. Museum Kaap Skil is er ook bij! Op het Waddenplein ontdek je meer over de geheimen van de Reede van Texel en de vondsten die daar bij scheepswrakken uit de Gouden Eeuw worden gedaan.

Waddenplein
Samen met het Waddenzee Werelderfgoedbureau, de Waddenvereniging, De Nieuwe Afsluitdijk en Provincie Noord-Holland beheren de Texelse musea het Waddenplein. Gezamenlijk vertellen we het verhaal van de Waddenzee. Ook cultuurhistorische onderwerpen horen daar bij! In de Gouden Eeuw was de Reede van Texel één van de belangrijkste ankerplaatsen in Europa. Voor de kust van Texel verzamelden talloze schepen zich voordat ze uitvoeren naar alle hoeken van de wereld. Tijdens Sail Den Helder kun je bij de stand van Museum Kaap Skil bijzondere informatie vinden over die tijd. Wie weet maak je de oversteek naar Texel nog wel om de opgedoken kaftan te bekijken. Deze unieke vondst is nog maar tot en met 25 juni te zien in Museum Kaap Skil. Laat bij de Kaap Skil-stand in ieder geval je email-adres achter en maak kans op een spannende prijs!

Meer weten?
Het Waddenplein is te vinden op het Willemsoord, Rayon 4. Museum Kaap Skil is alle dagen aanwezig. Meer over het programma kun je vinden op de website van Sail Den Helder.

Graag het formulier invullen