home

Texelaars in juni gratis entree

De nettenboeter laat zien hoe hij het net repareert bij Kaap Skil

Tijdens de Lange Juni Cultuurmaand krijgen Texelaars gratis entree bij Kaap Skil, Ecomare en de Oudheidkamer. Er zijn verschillende manieren om te bewijzen dat je inwoner bent van Texel.

De actie loopt van 1 t/m 30 juni en geldt voor iedereen die op Texel woont. Dit kan aan de kassa worden aangetoond met:
- Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) dat is afgegeven door de Gemeente Texel,
- Een in 2017 afgegeven uittreksel van de burgerlijke stand,
- Een recent bankafschrift of ander officieel document waarop naam en adres vermeld staan, gecombineerd met een geldig identiteitsbewijs.
Bovenstaande geldt ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Mocht het voor kinderen niet mogelijk zijn een dergelijk bewijs te overhandigen, dan worden maximaal 2 kinderen toegestaan onder begeleiding van een (of meer) volwassene(n).

Bij de drie musea is veel nieuws te zien. Ecomare heeft onlangs een nieuwe tentoonstelling geopend over zeeonderzoek: Waddenstad. Bij Kaap Skil wordt van 16 t/m 25 juni een unieke Ottomaanse kaftan uit het Palmhoutwrak getoond. In de Oudheidkamer zijn de brieven van Aagje Luijtsen opgenomen in de mooie tentoonstelling From Texel with Love.

De musea organiseren in juni verschillende activiteiten. Bij Kaap Skil zijn er elke dinsdag, woensdag en donderdag demonstraties van ambachten. Rondom de pre-Sail wordt er nog meer uit de kast gehaald. Vanuit de Oudheidkamer wordt er op 7 en 21 juni een Aagje-rondleiding door Den Burg gegeven. Op zoek naar de sporen uit het verre verleden. Op zaterdag 24 juni wordt in Den Burg het Aagje-festival georganiseerd. Bij Ecomare blijven de voerpresentaties hoogtepunten en is het zeelab regelmatig open.

Graag het formulier invullen