home

Lezing Visserstruien in Kaap Skil

Het verhaal van de visserstruien spreekt tot de verbeelding. Dat blijkt wel uit de enorme belangstelling die Stella Ruhe heeft gekregen bij de publicatie van haar boeken over de truien. Op donderdag 23 februari vertelt de schrijfster over haar bevindingen in Museum Kaap Skil. De lezing begint om 15.30 uur en is gratis voor bezoekers van het museum.

Het verhaal dat elk dorp een ander patroon had, zodat je aan de trui van een visser kon zien waar hij vandaan kwam, bleek niet helemaal te kloppen. Het patroon werd op zijn minst deels bepaald door de smaak van de vrouw die de trui breide. Stella Ruhe plaatst de bijna vergeten visserstruien in hun cultuurhistorische context. In haar boeken gaat het ook over het leven aan boord van de vissers en de vele kinderen die al jong gedwongen waren net zo hard mee te werken.

De lezing van Stella Ruhe is gratis toegankelijk voor bezoekers van Kaap Skil. In de tentoonstelling Visserstruien II, die momenteel te zien is in het pakhuis in Kaap Skil, zijn 53 nagebreide visserstruien te bewonderen.

Graag het formulier invullen