home

Nieuw: Waterkamer met VR brillen

Met de bevestiging van het bordje 'Waterkamer' openden museummanager Corina Hordijk van Museum Kaap Skil en bestuurder Kees Stam van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier donderdag 16 december de nieuwe tijdelijke tentoonstelling . De ruimte is onderdeel van de educatieve samenwerking tussen beide organisaties. In een reis door de tijd, van de watersnoodramp in 1953 tot de toekomst, zie je wat de dijken voor Texel betekenen.

Watergeschiedenis
"Ook op Texel vielen zes slachtoffers tijdens de overstroming van 1953, iets wat niet iedereen weet, maar wel een belangrijk onderdeel is van onze watergeschiedenis. We tonen indrukwekkende beelden waaruit de kracht van het water blijkt", zegt Hordijk. Maar de Waterkamer biedt meer; bijvoorbeeld een interactieve dijkentafel, waardoor jong en oud de werking van dijken en water zelf kunnen onderzoeken. "En we zijn er trots op dat bezoekers met de VR-brillen kunnen ervaren hoe het zou zijn als een deel van het museum zou overstromen", voegt zij hieraan toe. Cees Boersen, vrijwilliger bij Kaap Skil, maakte de ochtend af met een persoonlijk en indrukwekkend verhaal over de overstroming in 1953.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is verantwoordelijk voor het dijkenbeheer. De tentoonstelling is samengesteld door het HHNK om het waterbewustzijn van de bezoekers op een boeiende en interactieve manier te verhogen. 

Graag het formulier invullen