home

Winnaar Visserstruienontwerpwedstrijd bekend

In de herfstvakantie organiseerde Kaap Skil de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen visserstrui’. Uit de 117 inzendingen is het ontwerp van de negenjarige Tabea Broßmann uit Frankfurt am Main unaniem als mooiste beoordeeld. Tabea combineerde de kleuren van Texel met het silhouet van het entreegebouw van het museum.

Expositie
De wedstrijd was onderdeel van de herfstvakantie-activiteiten in Kaap Skil. Op een blanco getekende omtrek van een trui mochten bezoekers zich uitleven op een ontwerp voor een visserstrui. De wedstrijd sloot aan bij de tentoonstelling Visserstruien II die nu te zien is bij Kaap Skil. In de tentoonstelling hangen 53 handgebreide visserstruien, allemaal met een eigen patroon. In totaal hebben 117 mensen, kinderen èn volwassenen, een ontwerp ingeleverd.

Kunstwerk
Tabea maakte haar inzending tot een waar kunstwerk. Het team van Kaap Skil vond het ontwerp aansprekend en origineel en was onder de indruk van de manier waarop zij het had ingekleurd. Door lichter en donkerder aan te zetten heeft ze de trui echt tot leven gebracht. Een heel knappe prestatie, zeker voor een negenjarige! De prijs, een tekenset, wordt per post aan haar toegezonden.

Graag het formulier invullen