home

Een gouden zeeheld in Museum Kaap Skil

Marc van Rijsselberghe, Hans Bakker, Corina Hordijk en Hennie Huisman tijdens de openingshandeling

Op donderdag 22 september is door wethouder Hennie Huisman Een gouden Zeeheld geopend, een tijdelijke tentoonstelling bij Kaap Skil over de sportcarrière van Dorian van Rijsselberghe. De objecten zijn op initiatief van Hans Bakker en met hulp van Dorians ouders bij elkaar gezocht.

Zowel Hennie Huisman als Hans Bakker gaven aan het bijzonder te vinden dat er nu een Texelaar geschiedenis schrijft. Door de benaming ‘gouden zeeheld’ is er een verbinding gemaakt met de oude zeehelden waarover in Kaap Skil wordt verteld. Dorian was overigens zelf niet aanwezig bij de opening, maar heette de genodigden via een videoboodschap vanuit Californië welkom.

Hans Bakker merkte nog op dat Dorian een derde gouden medaille verdient voor zijn doorzettingsvermogen en inspirerende voorbeeld voor andere sporters. Om andere Texelse topsporters te helpen een sportcarrière op te bouwen, is de Dorian Foundation opgericht. Wethouder Huisman was blij te kunnen vertellen dat de Gemeenteraad de avond tevoren had ingestemd met het plan om de komende 4 jaar jaarlijks € 10.000,- aan het fonds bij te dragen.

De tentoonstelling Een gouden Zeeheld is tot 3 november 2016 te zien bij Museum Kaap Skil.

Graag het formulier invullen