home

Dagje Maritiem met museum Kaap Skil en loodsbotter Texelstroom

De loodsbotter 'Texelstroom'

Kaap Skil en de Texelstroom organiseren deze zomer vier keer een Dagje Maritiem; een combinatie tussen de geschiedenis van de Reede van Texel en een vaartocht door het gebied.

Een rondleiding langs de maquette van de Reede geeft een goed beeld van het roemrijke maritieme verleden van Texel. De lunch vindt plaats aan boord van de Texelstroom. De schipper vertelt over de geschiedenis van het loodswezen.

In de Gouden Eeuw was Oudeschild een belangrijke plaats voor de scheepvaart. Op de Reede van Texel lagen onder meer de VOC-schepen voor anker. Ze werden er bevoorraad en wachtten er op gunstige wind om uit te varen. Op en rond de maquette in museum Kaap Skil komt deze roerige tijd tot leven. In de loop der jaren zijn op de Reede ook heel wat schepen vergaan. Duikers hebben allerlei spullen van de zeebodem gehaald: van scheepsonderdelen tot handelswaar. Deze wrakvondsten zijn te zien in het museum.

Loodsbotter Texelstroom is een historisch zeilschip. Meevaren is een belevenis op zich! Het varende deel van het Dagje Maritiem begint om 13.30 uur. Twee uur later legt het schip weer aan en zijn de opvarenden een heleboel ervaringen rijker.

Het Dagje Maritiem wordt op 9 juli, 16 juli, 6 aug en 27 augustus georganiseerd. Volwassenen betalen € 32,-, kinderen tot 13 jaar € 28,-. De activiteit duurt van 11 tot 15.30 uur. Aanmelden en kaartverkoop gaat via museum Kaap Skil: 0222-314956, info@kaapskil.nl.

 

Graag het formulier invullen