home

Bezoek De Traanroeier op de Nationale Molendag

Molendag De Traanroeier

Zaterdag 14 mei is het Molendag. Molen De Traanroeier in Oudeschild is dan van 10-16 uur gratis te bezoeken via een tijdelijke entree vanaf de Barentszstraat. De molenaars zijn aanwezig en vrijwilligers bakken pannenkoeken van het meel van de molen.

 

Molen de Traanroeier wordt onderhouden en gedraaid door een groep vrijwillige molenaars. Zij zijn het hele jaar door op woensdagmiddag in de molen aan het werk en delen dan hun enthousiasme voor het bijzondere bouwwerk met de bezoekers van museum Kaap Skil. Ook op de Molendag zijn zij de hele dag aanwezig. Hopelijk kunnen ze dan de wieken laten draaien en de bezoekers laten zien hoe het malen van graan op de wind in zijn werk gaat. Schroom niet om vragen te stellen; ze vertellen graag over ‘hun’ molen!

 

Vrijwilligers bakken op de Molendag volkorenpannenkoeken van het meel van de molen. Stukjes kunnen gratis geproefd worden; een hele pannenkoek kost € 1,-. Ter plekke kunnen bezoekers het meel kopen of donateur worden van de molen. Vanaf € 15,- krijgen donateurs een jaarkaart voor de molen. 

Graag het formulier invullen