home

Gevonden japon trekt internationaal de aandacht

De vondst van de eeuwenoude japon uit de Waddenzee die momenteel in museum Kaap Skil wordt tentoongesteld, is zowel nationaal als internationaal in de pers gekomen. “We wisten wel dat we iets heel bijzonders hadden, maar het was toch wel erg spannend of anderen dat ook zo zouden zien”. Corina Hordijk, manager van museum Kaap Skil, is heel blij met alle media-aandacht.

In de Nederlandse media is uitgebreid verslag gedaan over de unieke vondst. Maar ook in het buitenland zag men het belang ervan in; tot in Australië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten is er melding van gemaakt. Inmiddels wordt er door onderzoekers druk gespeculeerd over de herkomst van het schip en de lading.

Afgelopen weekend was het heel druk bij de tijdelijke expositie Garde Robe. Leden van Duikclub Texel waren aanwezig, zodat bezoekers uit de eerste hand konden horen hoe de japon en gebruiksvoorwerpen zijn gevonden. Dit gaf het bezoek een extra dimensie, wat erg gewaardeerd werd. De japon blijkt een grote indruk te maken op het publiek. Men verbaast zich over de staat waarin hij verkeert, de glans van de stof, het formaat.

Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen de vondst te komen bekijken, is Kaap Skil tot en met 16 mei dagelijks geopend. Normaal gesproken is het museum buiten de vakanties op maandag gesloten, maar daar wordt deze maand vanaf geweken.

Graag het formulier invullen