home

Simultaan tentoonstelling Zeeschilders bij Posthuys en Kaap SKil

25 juni 2015

Simultaan tentoonstelling Zeeschilders bij Posthuys en Kaap Skil

Op uitnodiging van Galerie Posthuys en museum Kaap Skil exposeert de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders deze zomer op Texel. In beide gelegenheden is recent werk te zien van 13 leden.
De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ) is na de Tweede Wereldoorlog ontstaan. Aanleiding was de deelname van een groep Nederlandse beeldende kunstenaars aan een maritieme tentoonstelling in Parijs in 1948. Een succesvolle expositie in het Stedelijk Museum te Amsterdam leidde tot de oprichting van de NVZ in 1953. Belangrijke doelstelling van de vereniging is het promoten en tentoonstellen van Nederlandse maritieme kunst.
Texelse primeur

De NVZ exposeerde niet eerder op Texel. Posthuys, Kaap Skil en de NVZ vinden de maritieme kunst zeer goed passen bij het eiland. Door de handen ineen te slaan is het mogelijk meer werken, verdeeld over twee locaties, te exposeren.
De maritieme kunst, bestaande uit schilderijen, beeldhouwwerken grafische werken en keramiek, is op Texel te zien van 28 juni tot en met 30 augustus. De opening is op 27 juni, in Kaap Skil, door ‘graaf Willem VI’. Er worden werken geëxposeerd van Pauline Bakker, Winnifred J. Bastian, Maarten Groot, Geer Huybers, Katinka Krijgsman, Leentje Linders, Piet Lont, Edith Madou, Ageeth van den Oever, Peter de Rijcke, Ellen van Toor, Cees Vegh en Coob Zeeman.
Het pril verschenen boek ‘Reflected’ over de zeeschilders is gedurende de tentoonstelling, net zoals de werken, te koop bij zowel Galerie Posthuys als

Graag het formulier invullen