home

Wedstrijd: bouw je eigen Texelse veerboot van Lego

02 december 2015

Speedveerboot, gemaakt door Sam en Goos

Op maandag 21 december wordt een volledig uit Lego-steentjes opgebouwde replica van veerboot Schulpengat in de TESO-tentoonstelling in Kaap Skil.

Ter ere hiervan organiseert Kaap Skil, museum van jutters & zeelui een Legobouwwedstrijd met als opdracht: bouw je eigen veerboot. Je kunt je laten inspireren door een van de 14 veerboten die tussen Texel en Den Helder gevaren hebben of door het nieuwe schip dat in 2016 in de vaart komt. Zelf een fantasieboot bouwen kan natuurlijk ook. Er zijn geen eisen aan afmetingen van het bouwsel of leeftijd van de deelnemer.

Bouwwerken tentoonstelling
De boten inleveren bij Kaap Skil kan tijdens openingstijden vanaf woensdag 16 t/m maandag 21 december, 13.00 uur. De prijsuitreiking is op maandag 21 december, om 15.30 uur. De bouwwerken zijn gedurende de kerstvakantie te zien in een speciale tentoonstelling in het museum en kunnen weer worden afgehaald vanaf dinsdag 5 januari. Alle deelnemers krijgen vrijkaartjes voor het museum. 1e prijs: Lego City diepzee onderzoeksschip of Lego friends dolfijnen cruiser naar keuze, mede beschikbaar gesteld door Voordeelland.


Wedstrijdreglement Lego bouwwedstrijd:

Klik hier om het contactformulier te openen...

Graag het formulier invullen