home

Bakwedstrijd 'heel Texel bakt'

Wedstrijdregels bakwedstrijd 12 september 2015

Iedereen mag meedoen, behalve de drie leden van de jury. De inzending betreft zoet gebak; taart, koek, cake, cupcakes, enz. Het meel dat ervoor gebruikt is, is afkomstig van molen De Traanroeier.

Deelnemers kunnen tussen 27 augustus en 12 september tijdens openingstijden gratis een pond meel ophalen bij:
- Kaap Skil, Heemskerckstraat 9 in Oudeschild (www.kaapskil.nl, 314956)
- Oudheidkamer, Kogerstraat 1 in Den Burg (www.oudheidkamertexel.nl. 313135)
- Ecomare, Ruijslaan 92 in De Koog (www.ecomare.nl, 317741)
Het is handig om van te voren even te bellen of er meel beschikbaar is.

Zeven van het meel is toegestaan, maar moet wel vermeld worden in het recept. Het gebak kan op zaterdag 12 september tussen 10 en 12 uur worden afgegeven in het museumcafé van Kaap Skil. Samen met het gebak levert elke deelnemer ook het recept ervan aan. Het gebak wordt in punten of delen verkocht aan bezoekers van Kaap Skil. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van molen De Traanroeier. Mensen die van het gebak eten, mogen hun oordeel erover geven. Het publieksoordeel wordt meegewogen bij de keuze van de winnaar.

De jury proeft tussen 12 en 13 uur. Het eindoordeel van de jury wordt gecombineerd met dat van het publiek. De uiteindelijke winnaar wordt om 15 uur in het museumcafé van Kaap Skil bekend gemaakt. Het recept van het winnende gebak wordt gepubliceerd op de website www.traanroeier.nl.

Graag het formulier invullen