home

Boeklancering MET DE KOP OP ZEE

Vanaf 8 augustus verschijnt het boek MET DE KOP OP ZEE een visserijgeschiedenis van Texel. Op 8 augustus vindt in Kaap Skil de boekpresentatie plaats van het boek MET DE KOP OP ZEE een visserijgeschiedenis van Texel, geschreven door Cor de Wolf, Sam van der Slikke en Frits Aalderink en door Kaap Skil gepublilceerd.

MET DE KOP OP DE ZEE is het eindresultaat van tientallen jaren speur- en schrijfwerk. Van der Slikke speurde, samen met Aalderink, door archieven, musea en particuliere collecties op zoek naar de geschiedenis van alle stalen kotters die onder Texelse vlag hebben gevaren. Cor de Wolf tekende verhalen op uit eigen ervaring, overlevering en door navraag onder de vissers van Texel. Beide zoektochten leidde in 2014 tot het idee de resultaten samen te voegen en uit te brengen. 

Het is een boek geworden van bijna 5 kilo. Het bevat 462 pagina’s informatie en foto’s van de Texelse stalen vissersvloot en 52 verhalen uit misschien wel de meest bijzondere bedrijfstak van Texel: de visserij. Het boek is te koop voor 39,95 en na de presentatie verkrijgbaar in Kaap Skil en in de boekhandels op Texel.

Voor degenen die zich reeds geïnteresseerd hebben getoond en zich hebben ingeschreven ligt het boek op naam klaar in het museum. 

Graag het formulier invullen