home

Kaap Skil online in de race voor publieksprijs leukste museumcafé van Nederland

Foto: Thijs Wolzak

Het museumcafé van Kaap Skil is geselecteerd als een van de vijftig leukste van Nederland. Daardoor dingt het mee naar de publieksprijs ‘Leukste museumcafé van Nederland’, die via de meeste online stemmen bepaald wordt.

Nederland telt meer dan 1200 musea en bij 740 daarvan kun je terecht voor een kop koffie. Bij 293 museumetablissementen kun je ook nog eens wat eten. Binnenkort verschijnt het boek ‘De leukste museumcafé’s van Nederland’ van Marije Weijers (vormgever) en Marlijn van der Hoeven (onderzoeker en tekstschrijver). Hiervoor zijn de 50 leukste horecagelegenheden in musea in het hele land geselecteerd, waaronder Kaap Skil. Het museum in Oudeschild bevindt zich hiermee tussen grote en bekende musea als het Stedelijk Museum in Amsterdam, Boymans van Beuningen in Rotterdam, Het Mauritshuis in Den Haag en de Fundatie in Zwolle.

Categorieën

Allen zijn in ieder geval een keer en vaak meerdere keren bezocht en beoordeeld op drie categorieën. 'Algemeen’, met daarin onder andere openingstijden, ligging, architectuur, 'Eten & Drinken’, met daarin aandacht voor de kaart, koffie en service en de categorie, 'Werken en Ontmoeten’, met daarin dingen als wifi, sfeer, verhuur et cetera. Kaap Skil scoorde vooral goed op architectuur en inrichting, en op gastvrijheid.

Online stemmen voor publieksprijs

Vijf etablissementen zijn door de vakjury geselecteerd om mee te dingen naar het Museumglas; een award voor het beste museumcafé. Naast een prijs door de vakjury is er ook een publieksprijs, die door middel van meeste online stemmen bepaald wordt. Stemmen kan tot 26 mei, 18 uur via www.hetmuseumcafe.nl/stem. Onder de stemmers wordt een boek verloot. Op 26 mei vindt de uitreiking plaats in Dordrecht van zowel de prijs van de vakjury als de publieksprijs.

 

Graag het formulier invullen