home

Het echte goud van Kaap Skil

Foto: Thijs Wolzak

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april 2015 is het Nationale Museumweek, met dit jaar als thema ‘ons echte goud’. Ook dit jaar doen wij mee, net zoals bijna 300 andere musea in Nederland. In het museum worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Goud

Het thema van de museumweek dit jaar is ‘ons echte goud’. Ieder museum kiest een pronkstuk dat gedurende de week door de Nationale Museumvereniging landelijk onder de aandacht wordt gebracht. Bij Kaap Skil staat de maquette van de Reede van Texel centraal. Deze is 18 meter lang en laat bezoekers de oostkust van het eiland in de Gouden Eeuw herbeleven. Tijdens de museumweek wordt elke dag om 13.30 uur een VOC-rondleiding bij de maquette gegeven, gratis voor bezoekers van het museum.

Jutters & zeelui

Op zaterdag 18 april vertelt jutter Wim Kruiswijk van 10.00 tot 15.00 aan bezoekers over zijn collages in de tentoonstelling 'In de orde van de jutter'. De tentoonstelling is nog tot na de zomer te zien in het museum. Op vrijdag 24 april is een vertoning van de documentaire "Ondergang van het fregat Orangewoudt". Wrakduiker Hans Eelman speelt de hoofdrol in deze film. Hij houdt vooraf een inleiding en zal na afloop vragen beantwoorden. Aanvang: 20.00 uur, toegang gratis, reserveren bij het museum gewenst.

Selfie

Bezoekers van deelnemende musea worden uitgenodigd een selfie te maken bij een van de gouden objecten en deze via social media met #onsechtegoud te verspreiden of te uploaden via de www.nationalemuseumweek.nl om aandacht voor de stukken te generen.

 

Graag het formulier invullen