home

‘In de orde van de jutter’ in Kaap Skil

In Kaap Skil, museum van jutters & zeelui is t/m eind augustus 2015 de tentoonstelling 'In de orde van de jutter' te zien, met collages van jutter Wim Kruiswijk.

Ordenen

Jutter en voormalig boekhouder Wim Kruiswijk kan het ordenen niet laten. Hij speurt het Zandvoortse strand af naar flessenpost en andere (kleine) schatten. Hij telt en ordent alles wat hij vindt, om de vondsten daarna in zijn eigen context te plaatsen. Met verrassende collages tot gevolg.

Presentatie

Ruim 60 van deze collages zijn samengevoegd tot een tentoonstelling. In Kaap Skil, museum van jutters & zeelui worden deze op opvallend lage lessenaartjes in keurige rijtjes gepresenteerd. Hoofd presentatie/educatie Maarten Roeper koos hier bewust voor als verwijzing naar het jutten, waarbij de blik steevast naar omlaag is gericht.

Zee van verhalen

Bij de tentoonstelling is de korte documentaire 'Zee van verhalen' te zien, gemaakt door Dana Verbaan. Hierin wordt nader kennis gemaakt met jutter Kruiswijk en zijn bijzondere manier van jutten en leven.

Tentoonstelling 'In de orde van de jutter' is t/m eind augustus 2015 te bezichtigen in Kaap Skil, museum van jutters & zeelui. Houders van de Museumkaart hebben gratis toegang tot het museum.

Graag het formulier invullen