home

Lezing De reis van de Gazelle

Gerrit Barendrecht houdt maandag 15 december in Kaap Skil een lezing over zijn maritieme roman De reis van de Gazelle.

De lezing begint om 20.15 uur. De entree is gratis. Toegangskaarten kunnen worden afgehaald bij Nauta Boek in Den Burg. Het literaire debuut van televisieregisseur Barendrecht is een epische roman over handelsgeest, liefde, avontuur en zee(zeil)vaart met clippers in de negentiende eeuw.

“In 1876 is Europa in de ban van de industriële revolutie en een dreigende hongersnood, terwijl in Sydney een industrieel werkt aan een uitvinding die de Europese steden zal kunnen redden. Zeilschip de Gazelle vaart voor het eerst uit met een nieuwe kapitein, de Hollander Marinus Pipping, en met een bemanning die openlijk twijfelt aan zijn capaciteiten. Dan krijgt Pipping een lucratief aanbod: passagiers verschepen van Londen naar Adelaide. Een van die passagiers is de jonge prostituee Stella Fisher, die haar geluk wil gaan beproeven in Australië.”

“Dit is het begin van een groots, meeslepend avontuur dat de lezer meeneemt naar de andere kant van de wereld, waar kapitein Pipping verwikkeld raakt in een handelsrace en een onstuimige liefdesgeschiedenis. De reis van de Gazelle is een filmisch geschreven pioniersverhaal dat laat zien dat vooruitgang niet alleen iets is van nu.”

Graag het formulier invullen