Calendar detail

Langs de vogels van de Mokbaai en Geul

Een gevarieerde wandeling langs het kweldergebied van de Mokbaai en door de bijzondere natuur van de natte duinvalleien van de Geul. Eén van de pareltjes van het Nationaal Park Duinen van Texel!

De natte duinvalleien van de Geul zijn afgesloten van de zee en bevatten zoet water. De Mokbaai staat in open verbinding met de zee. Door de instroom van het zoute zeewater is hier een bijzondere  kweldervegetatie ontstaan van soorten die tegen het zout kunnen en het zelfs nodig hebben om te overleven.

Deze wandelexcursie is elk jaargetijde anders. In de wintermaanden zijn de (korst)mossen in de duinen op hun mooist. In het voorjaar keren de lepelaars terug naar de Geulplas. Ten westen van de Geul broeden dan zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen in een grote kolonie. Zomers geniet je er van alles wat bloeit. In het najaar is de Mokbaai een belangrijke pleisterplaats voor vele trekkende vogels. Zij vinden hier voedsel en rusten uit voor ze weer verder vliegen.

Een groot deel van de route is zonder excursie niet toegankelijk. Onder begeleiding van de gids van Staatsbosbeheer kun je er wel van genieten!

Duur 2 uur.

Belangrijk

  • Goede hoge laarzen zijn in de wintermaanden nodig. 's Zomers zijn goede wandelschoenen aanbevolen.
  • Leeftijd vanaf 8 jaar.
  • Honden mogen niet mee.
  • Kinderen in een buggy of draagzak kunnen helaas niet mee.
  • Minimumaantal 5 personen. Je wordt gebeld als de excursie niet doorgaat.