Sluiten

“Een schip dat spullen vervoerde voor heel rijke, mogelijk zelfs koninklijke personen, lag 400 jaar begraven onder het zand op de zeebodem.”

In april 2016 presenteerde de provincie Noord-Holland, samen met Museum Kaap Skil, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Duikclub Texel, de vondst van een volledig bewaard gebleven zijden jurk. De jurk maakte deel uit van een grote collectie vondsten die was gevonden in een zeventiende-eeuws scheepswrak dat lokaal ‘het Palmhoutwrak’ wordt genoemd. Deze jurk was tijdelijk te zien bij Museum Kaap Skil en werd wereldnieuws. De vondsten uit het Palmhoutwrak hebben veel in beweging gezet. De objecten worden onderzocht en zijn daarom tijdelijk niet voor het publiek te zien.

Op donderdag 7 maart wordt in het Rijksmuseum echter een gerestaureerd pronkstuk uit het wrak onthuld. Na de onthulling zal het object worden overgedragen aan Museum Kaap Skil en is het vanaf 9 maart te zien zijn voor publiek. Tot die tijd blijft nog geheim om welk voorwerp het precies gaat. Houd de website en onze social media kanalen in de gaten!

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil