Sluiten

Hoezee, het is vakantie! Museum Kaap Skil viert het met een uitgebreid programma vol activiteiten. Bijna elke dag is er een workshop en er zijn geregeld rondleidingen en demonstraties. Heb je de nieuwste tentoonstelling al gezien? ‘Schip in Zicht – De Reede van Texel en de Wereld’ laat zien dat Texel hèt maritieme knooppunt van de zeventiende eeuw was. In deze interactieve tentoonstelling komt de Reede van Texel tot leven. Tip: koop online een entreeticket voor het museum en ontvang 5% korting.  

Kerstvakantie Museum Kaap Skil TexelOntdek Schip in Zicht

Laat je verrassen in de nieuwe interactieve tentoonstelling Schip in Zicht en ontdek de verborgen verhalen van de schepen die ooit op de Reede van Texel lagen. Meerdere dagen per week is de gids of de conservator aanwezig. Hij neemt je mee langs de maquette, met daarop 160 miniatuur schepen. Zo zag de kust voor Texel er rond 1660 uit. Op de Reede van Texel lagen walvisvaarders, koopvaardijschepen, loodsen en oorlogsschepen voor anker.

Gratis workshops

De Museumwerkplaats op het buitenterrein is het creatieve centrum in het museum. Je kunt ’s middags gewoon binnenlopen. Hier kun je onder begeleiding van een kunstenaar:

  • een bootje in een fles maken,
  • scheepsvlag maken
  • een jutkunstwerk bouwen
  • scheepspost schrijven
  • of een scheepslantaarn maken (deze workshop is op inschrijving en er geldt een minimum leeftijd van 8 jaar)

Stoere verhalen

Jutters van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’ vertellen graag over hun avonturen op het strand. Bij storm gaan ze in alle vroegte het strand op, in de hoop de strandvonder voor te zijn. Wat hebben ze in de loop der jaren allemaal verzameld? Kom kijken en luisteren in het juttershonk!

Voorjaarsvakantie TexelWandelen door het Texelse verleden

Op het buitenterrein van Museum Kaap Skil is een straat uit het oude vissersdorp Skil nagemaakt. Met authentiek ingerichte huisjes, een smederij, bakkerswinkeltje en de Skilsloot. De gids neemt je mee naar 1900 en vertelt over hoe de mensen toen leefden en werkten. Op woensdag 19 februari is de smid aan het werk. Bezoek de smederij en bewonder zijn ambacht!

Veel te doen op Texel deze voorjaarsvakantie

Museum Kaap Skil bruist deze vakantie van de activiteiten. Er is zoveel te zien en te doen! Het museum is elke dag geopend, met uitzondering van de maandagen. Tip: koop online een entreeticket voor het museum en ontvang 5% korting.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil