Sluiten

Meivakantie vol activiteiten

Er is deze meivakantie heel veel te doen bij Museum Kaap Skil. Op dinsdag, woensdag en donderdag bruist het openluchtmuseum van de activiteiten. Bewonder het werk van de nettenboeter en de scheepsmodelbouwer en ga langs bij de smid. Hij stookt het vuur flink op en verhit het ijzer tot het roodgloeiend is. Kijk voor het dagprogramma in de agenda.

Knutselkunstkinderen knutselen met gejut materiaal

Op 23, 24, 29, 30 april en 1 en 5 mei is de museumwerkplaats open. De ene dag kun je er een kunstwerk maken van gejutte materialen van het strand, de andere dag een zelfontworpen scheepsvlag. Loop binnen en ga aan de slag!

Juttersverhalen

Pronkbeker uit het Palmhoutwrak

Jutters zijn bijzondere mensen. In plaats van zich nog eens lekker om te draaien in bed als het stormt, gaan ze in alle vroegte naar het strand. Ze willen de strandvonder voor zijn, mocht er iets moois op het strand zijn aangespoeld! De jutters van Kaap Skil vertellen graag over hun avonturen en dikken de stoere verhalen nog wat extra aan. Kom luisteren naar hun belevenissen in de jutterij, omringd door duizenden strandvondsten.

Pronkbeker

Mis vooral de verguld zilveren pronkbeker niet, die tijdelijk bij Museum Kaap Skil te zien is. Het pronkstuk heeft een verblijf van ruim 3 eeuwen op de zeebodem wonderbaarlijk goed doorstaan. Op 25 april om 14:00 en 3 mei om 15:00 vertelt de conservator over dit bijzondere object. Je mag al je vragen stellen!

Ambachten

Op het buitenterrein demonstreren ambachtslieden hoe mensen vroeger werkten. De touwslagers bouwen hun lijnbaan elke dinsdag en donderdag op. Je kunt je eigen springtouw bij ze draaien. De visroker is er elke dinsdag. Hij hangt zijn poontjes langdurig in de rook van smeulende houtsnippers. Als ze klaar zijn, mag je proeven. In het bakkerswinkeltje vertelt de bakkersvrouw alle dorpsroddels.

Agenda

Kijk voor het volledige overzicht van activiteiten op de agenda. Koop een ticket online, dat levert 5% korting.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil