Sluiten

9 augustus -Walvisdag bij Museum Kaap Skil

Gepubliceerd op 31 juli 2018

De jutter vertelt sterke verhalen in Museum Kaap SkilZet donderdag 9 augustus koers naar Museum Kaap Skil. Dan staat het museum in het teken van de walvis en staat de geschiedenis van de walvisvaart centraal.

Walvisvaart

De jutter vertelt sterke verhalen over de walvisvaart; ook veel Texelaars verdienden er ooit de kost mee. Texelse historica Ineke Vonk heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de walvisvaart vanaf Texel. Zij vertelt hier om 15:00 over. Arthur Oosterbaan geeft om 13:00 een interessante walvisbottenshow. In de Museumwerkplaats kun je tussen 11:30 en 15:30 een kunstwerk maken van scheepsknopen.

Walvisweken

De Walvisdagen vallen onder de Walvisweken, op woensdag 8 augustus is het Walvisdag bij Ecomare. Daar gaat het over de dieren, hun leefwijze en bedreigingen. De walvisweken zijn een initiatief zijn van Het Scheepvaartmuseum, WWF, Museum In ’t Houten Huis, Plastic Whale, Ecomare, Museum Kaap Skil, Zaans Museum. De walvisweken worden mede mogelijk gemaakt door de steun van het Mondriaan Fonds en de BankGiro Loterij.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil