Sluiten

Museum Kaap Skil pakt uit in de herfstvakantie

Gepubliceerd op 9 oktober 2018

Bij Museum Kaap Skil is deze herfstvakantie heel veel te doen. Naast de ambachtslieden die op dinsdag, woensdag en donderdag het openluchtmuseum tot leven brengen, zijn er verschillende workshops. De landelijke Archeologiedagen vallen in het eerste weekend van de vakantie. Een goede reden om de bijzondere vondsten in het museum nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Workshops

Op zaterdag 13, vrijdag 19 en vrijdag 26 oktober kunnen de museumbezoekers zelf een Delftsblauw tegeltje ontwerpen en schilderen. Een originele herinnering om mee naar huis te nemen! Ook op de woens- en donderdagen kan men creatief aan de slag, bij de workshops Jutkunst maken en Maak je eigen scheepsvlag.

Kindercongres

Op 23 oktober geeft archeoloog Wytze Stellingwerf een lezing voor kinderen over het aardewerk dat in het Schervenwrak is gevonden. Op aansprekende wijze vertelt hij wat hij heeft ontdekt aan de hand van de duizenden scherven die de duikers uit het wrak hebben gehaald.

Puzzelen

Puzzelaars zal de activiteit Puzzelen met de Schervenwrak-collectie op zondag 14 oktober zeker aanspreken. Samen met de conservator ga je op zoek naar scherven die bij elkaar passen. Iedereen kan meehelpen! Verder kunnen kinderen op de vrijdagen de conservator helpen en vertellen de jutters dagelijks hun stoere en spannende verhalen.

Extra’s

In de herfstvakantie staat een bezoek aan Kaap Skil garant voor een leuke dag voor het hele gezin. Het volledige programma is te vinden in de Museumagenda.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil