Sluiten

Herfstvakantie vol activiteiten

Gepubliceerd op 13 oktober 2021

Deze herfstvakantie mag een bezoek aan Museum Kaap Skil niet ontbreken op je ‘to-do lijstje’. Jong en oud kan zich er uren vermaken; er valt zoveel te zien en te ontdekken! In het openluchtmuseum zijn de ambachtslieden aan het werk en speciaal voor gezinnen is er een bingokaart ontwikkeld. En wie heeft de beste kaapskills?

Ambachten en Bingo

De kleurige bingokaart is een variant op een speurtocht. Op speelse wijze nodigt de kaart uit tot goed rondijken in de authentiek ingerichte vissershuisjes, de smidse en het winkeltje in het openluchtmuseum. Laat je onderweg gerust afleiden door de ambachtslieden die er aan het werk zijn. Verbazingwekkend hoe handig de nettenboeter zijn net repareert, hoe de smid een prachtig ornament smeedt en hoe gelijkmatig de spinster de wol tot een draad spint!

Kaapskills

De Kaapskills zijn minder ingewikkeld dan de vaardigheden van de ambachtslieden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een bootje vouwen, steltlopen of speuren als een jutter. Ze zijn verspreid over het museum. Een leuke afwisseling tijdens het museumbezoek.

Poederdoos

De kostbare, eeuwenoude poederdoos die is opgedoken uit het Palmhoutwrak, is nog tot 7 november te bewonderen. Ontdek het verhaal achter dit bijzondere scheepswrak vol puissant rijke objecten, waaruit duikers de mooiste voorwerpen naar boven hebben gehaald. Het Palmhoutwrak is bepaald niet het enige zeventiende eeuwse scheepswrak dat bij Texel op de zeebodem ligt. Bij Museum Kaap Skil ontdek je hoe dat zit en wat er allemaal is opgedoken.

Dagprogramma

Het museumprogramma wisselt per dag. Zo kun je op donderdag de conservator helpen bij zijn werk en vertelt de jutter op woensdag en zaterdag over zijn avonturen. Kijk voor het dagprogramma op kaapskil.nl en kies de dag met de activiteiten die jou het meeste aanspreken. Tot ziens in Oudeschild!

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil