Sluiten

Gezocht: kunst over de Hoge Berg

Gepubliceerd op 8 juni 2021

Voor nieuwe informatieborden in het Hoge Berggebied is Museum Kaap Skil op zoek naar tekeningen en schilderijen waarop het gebied staat afgebeeld. De voorkeur gaat uit naar afbeeldingen van voor 1900. Reproducties van deze kunstuitingen moeten helpen de elementen in het huidige landschap in een historisch perspectief te plaatsen.

Informatieborden

In het Hoge Berggebied kunnen wandelaars zich op verschillende plekken verdiepen in de cultuur en natuur van de bijzonderheden die er te zien zijn. Iedereen die er regelmatig komt, kent wel borden van het project ‘De Gouden Driehoek’. Deze borden uit 2012 worden nu opgefrist en uitgebreid in het kader van twee grote projecten: ‘Boeren, Vissers en Buitenlui’ en ‘Toeristische Parel Hoge Berg’.

Privébezit

Uit de eigen collectie en uit de openbare provinciale en landelijke archieven kan Museum Kaap Skil veel historische werken halen. Aangezien er ook nog werken in privécollecties te vinden zijn, doet het museum een oproep aan een ieder die zo’n schilderij of tekening in bezit heeft, om hem beschikbaar te stellen voor dit project. Uiteraard zal er uiterst zorgvuldig mee worden omgegaan en wordt het bezit alleen gebruikt om een reproductie van te maken voor op de borden.

Contact

Wie een oude afbeelding van het Hoge Berggebied beschikbaar heeft, kan contact opnemen met Gerbrand Gaaff via gerbrandgaaff@ecomare.nl of door te bellen met Museum Kaap Skil: 0222-314956.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Waar gebruiken wij uw gegevens voor?
Volg ons

#kaapskil op social media

Vissersstraatje in het openluchtmuseum van Kaap Skil
Schepen van maritieme maquette bij Museum Kaap Skil
Deur van molen in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Touwslagers in openluchtmuseum van Museum Kaap Skil
Vissershuisje in Museum Kaap Skil
Hoofdgebouw Museum Kaap Skil